Ez csak a szombati sprintkvalifikáció rajtsorrendjéről döntött, de ott akárhogy is szerepel Hamilton, a hatodik helynél előrébbről nem indulhat a vasárnapi futamon.

Idén három versenyhétvégén is változtattak a kvalifikáció menetrendjéről, ugyanis Silverstone-ban, Monzában és a most hétvégi São Pauló-i Nagydíj helyszínén, Interlagosban is egy pénteki időmérőedzés és egy szombati sprintfutam határozza meg a vasárnapi futam rajtrácsát.

A kvalifikáció menetrendje:

  • a pénteki napon van egy három részre tagolt, kieséses rendszeren alapuló időmérő edzés, ami meghatározza
  • a szombati 100 kilométeres sprintfutam rajtrácsát, ami viszont a vasárnapi hagyományos futamon rajtrácsáról dönt – itt egyébként vébépontokat is osztanak, a dobogósok három, kettő és egy pontot kapnak.

Az időmérő edzést pedig Lewis Hamilton nyerte meg – hatalmas fölénnyel, több mint négy tizeddel –, vagyis ő indulhat az élről a Forma–1 történetének harmadik sprintkvalifikációján

– az első két sorba még az vb-éllovas Max Verstappen, Valtteri Bottas és Sergio Pérez fért be:

Az már egészen biztos, hogy Hamiltont hátrasorolják, miután új motort kapott, amiért öthelyes büntetés jár. A hétszeres világbajnok ennek már csak azért sem örülhet, mert a vb-éllovas Verstappen 19 ponttal előzi őt a világbajnoki tabellán és ugye a vasárnapi futammal együtt már csak négy verseny van hátra a szezonból.

Eközben...

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Szellemirtók-stílusú kombi Ladára nincsenek szavak
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne