Nem az ő feladatuk, de ők voltak veszélyben.

A Magyar Kerékpárosklub dunakanyari csoportjának tagjai szombaton a biciklizéshez általában nem szükséges eszközöket ragadtak – gereblyét, ásót, seprűt és metszőollót – majd az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút Vác és Verőce közötti szakaszához tekertek. Ahogy a Facebookon írják, a kiemelten fontos útvonalon több helyen nem lehetett már látni az aszfaltcsík szélét jelző vonalat, ami sötétben különösen veszélyes lehet, bokrok lógtak az útra, több kereszteződés átvezetését pedig sár borította.

„Már nagyon meg kellett ezt valakinek csinálnia, mert a legszűkebb szakaszokon alig fért el két, egymással szemben tekerő bringás. Két és fél óra munkánk eredményeként újra teljes szélességben tekerhettek a bringaúton, elcsúszástól sem kell annyira félni” – írták.

A képeken látszik, hogy eltakarították a nedvesen különösen csúszós faleveleket, ellapátolták a sarat, és a bukkanóknál vagy kanyaroknál figyelmeztető jeleket fújtak az aszfaltra. A posztban pedig felhívják a figyelmet arra, hogy a közútkezelők a mostaninál gyakrabban tisztítsák a kerékpárutakat.

Volt már az újkori magyar történelemben, hogy hasonló akció miatt egy túlbuzgó hivatal eljárást indított jogtalan tevékenységet vagy rongálást kiáltva, ha lesz ilyen a mostani akció nyomán, vitriolos írásban beszámolunk majd róla.

(Forrás: Magyar Kerékpárosklub Dunakanyar)

Ez is érdekelhet:

Az ősz egyik legjobb programja: bringázz a Dunakanyarban!

Nem hibázhatunk, ha a hétvégét a Dunakanyarban töltjük!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés