Első pillantásra nem is tűnik vészesnek a képeken látható Bugatti Chiron állapota, de jobban megnézve kiderül, hogy nem olyan jó vétel, mint amilyennek tűnik.

Az amerikaiak úgy tartják, hogy amit össze lehet törni, azt biztosan megtalálod a Copart egyik roncstelepén, ahol a jobb sorsra érdemes autókat árverezik el. Az aukciós oldalon számos egzotikus típust kínálnak eladásra, de arra biztosan nem számítottál volna, hogy egy alig kétéves Bugatti Chiron is feltűnik a floridai telepen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

El Alfa El Jefe TE AMO DIOS (@elalfaeljefe) által megosztott bejegyzés

A Chiron feltehetőleg a dominikai zenész El Alfa Jefe autója, ami idén nyáron gyújtogatás áldozatává vált. A korábbi képeken hamu és por borítja az utasteret, ezt mostanra kitakarították, de a lángok nyomát ma is viselik a karosszériaelemek.

Még csak 3500 kilométert futott, és mivel a technika nem sérült, ebben az állapotban is menetképes.

Az aukció jelenleg 346 ezer dolláron áll, ez éppen a tizede annak a 3,5 millió dollárnak, amit újonnan kértek a Bugattiért.

Az értéke azonban már soha nem fogja elérni ezt a szintet, és nem azért, mert nem lehet felújítani, hanem azért, mert nem szabad: a papírjaiban szerepel, hogy soha többé nem helyezhető forgalomba.

Mi lesz a tűzkáros Bugatti sorsa? Egy jól kereső youtuber még megvehetné, hogy sivatagi vagy versenypályás élménygépet építsen belőle, a 8 literes, 1500 lóerős W16-os motorjával páratlan szórakozás lenne.

Sokkal valószínűbb, hogy bontani veszi majd meg egy élelmes vállalkozó, Chiron-alkatrészt ugyanis nem sokat találni a piacon.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hamilton elmondta, kit szeretne világbajnoknak látni, miután visszavonul az F1-től