Az Aston Martin egyik klasszikusa a 2001-ben bemutatott első generációs Vanquish, aminek a formáját most az eredeti dizájnere modernizálta. Ian Callum saját stúdiót nyitott, és az átdolgozott Vanquish az első munkája.

Ian Callum nevét számtalan Aston Martin és Jaguar formatervezőjeként ismerheted. A brit dizájner egyik legismertebb munkája a kilencvenes években készült DB7, majd 1999-ben a Jaguar vezető formatervezőjének nevezték ki. Callum teljesen megújította a Jaguar stílusát, a legutolsó autója az I-Pace volt, majd saját stúdiót nyitott, hogy új kihívásokat találjon.

A 2001-ben bemutatott első generációs Vanquish formáját is Callum tervezte, és most alaposan átdolgozta a korábbi munkát.

Új az aerodinamikája és igényesebb a belső tér, amit okostelefon-kapcsolatra képes infotainment rendszerrel modernizáltak. A 6 literes V12-es motorja 600 lóerőre képes, új a kipufogórendszer és az automata váltó, a fékeket és a futóművet is átépítették.

Callum tervei szerint 25 példányt építenek át az Aston Martin klasszikusából, és a modernizált Vanquish nem lesz olcsó, 615 ezer euróba kerül, ami 200 millió forintnak felel meg.

A Vanquish utódját már felvázolták, így nézhet ki:

Így fognak kinézni a jövő Aston Martin sportautói

Az új Vanquish például hibrid V6-os középmotoros lesz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Újra zúghat a Volga, de eddig sem volt könnyű dolga

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés