Ha lenne modern változata a Smokey és a banditának, akkor akár ez a Trans Am-stílusban átépített Chevrolet Camaro is szerepelhetne benne, amiből annak idején egy limitált szériát készítettek, és ez egyik most eladó.

Az 1977-ben készült Smokey és a bandita nemcsak a néhai Burt Reynolds bajuszáról és cowboykalapjáról lehet emlékezetes, hanem a jellegzetes fekete és aranyszínű Pontiac Trans Am miatt is. A Pontiac márka egy ideje már megszűnt, de egy floridai cégnél építettek egy limitált szériát a Chevrolet Camaróból a legendás Trans Am stílusában.

Az eredeti Pontiac alakját persze nem tudták reprodukálni, de a Camaro Trans Am Hurst Edition még úgy is dögös lett, hogy csak a stílusában emlékeztet az ikonikus sportautóra. A fényezése természetesen fekete, az elmaradhatatlan arany mintával, a felnik is ebben a színben pompáznak, és még a targatetőt is kidolgozták rajta.

A Camaro motorján nem kellett sokat módosítani, hogy a Trans Am-stílusú kiadás olyan izmos legyen, mint amilyennek kinéz.

Az alapokat adó ZL1 változat 6,2 literes kompresszoros V8-asa már gyárilag is 580 lóerős, ezt egy tuningcsomag növelte 650 lóerőre, és amitől még izgalmasabb: a váltója nem automata, hanem klasszikus hatfokozatú kézi.

A Trans Am Hurst Edition mindössze tizenöt példányban készült, és most a kilencediknek keresnek új tulajdonost. A 2014-es Camaro még éppen csak 10 ezer kilométert futott, kifogástalan állapotban kerül a Mecum májusi indianapolisi aukciójára, ahol 130-150 ezer dollár közti összeget várnak érte, ez körülbelül 45-50 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

1000 lóerővel jön a modern Trans Am

Pontiac már nincs, de ezt a retró stílusú izomautót kérésre bárkinek megépítik.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ilyen az, ha az Alpine izgalmas elektromos autót alkot

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet”

Tényként állítják, hogy a Haas leigazolt egy pilótát Hülkenberg helyére

További cikkeink a témában