Az olasz dizájnstúdió acélkarosszériába burkolta az amerikai izomautót, ami negyvenöt évnyi múzeumi raboskodás után legutóbb 1,76 millió dollárért kelt el.

Az egyedi tanulmányautó sokáig elérhetetlennek tűnt, 2008-ban viszont a Pininfarina úgy döntött, a múzeumuk látogatói már eleget nézegették a kocsit, és inkább elpattintották 1,76 millió dollárért, ami nagyjából 380 millió forintnak megfelelő összeg. Ennél szegényebben tehát nem is érdemes elindulnod a pennsylvaniai Carlisle-ba, ahol az augusztus 23. és 25. között megrendezett Chevrolet-dzsemborin talál majd új gazdára az egyedi Corvette, amelynek kasztnija a szokásos üvegszálas műanyag helyett acélból készült.

A közhelyekre rácáfolva a kemény külső ebben az esetben nem takar érzékeny szívet, hiszen a C2-es Corvette alapjaira épített autóban egy 5,4 literes, közvetlen befecskendezéses V8-as motort találunk, amely a négyfokozatú váltón keresztül 360 lóerőt továbbít a hátsó kerekekre. Igen, szerintünk is hiba volt több mint negyven éven keresztül múzeumban tartani.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Ez a mustangos megmutatta, hogyan lehet igazán vagányan áthaladni a célvonalon

Bemutatták Michelisz Norbi idei versenyautóját és csapatát

További cikkeink a témában