Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Le a kalappal Charles Leclerc előtt.

Fantasztikusan indult Leclerc bahreini versenyhétvégéje, nemcsak az első helyről rajtolhatott, de a hajráig szinte végig vezette a versenyt, amit végül önhibáján kívül nem tudott megnyerni – a Ferrari-motorhibának köszönhetően csak harmadik lett.

Így vált a vesszőfutássá a fiatal monacói álomhétvégéje – utáljuk, de a videó csak átkattintás után indul:

How Leclerc's Dream Weekend Turned To Agony | 2019 Bahrain Grand Prix

The social media reaction said it all as Charles Leclerc's hopes of a maiden win - after a brilliant maiden pole - were shattered by mechanical failure in Bahrain.

Az pedig külön csodálatra méltó, ahogy a fiatal monacói kezeli a helyzetet, mert bár megszerezte F1-es pályafutása első pole pozícióját és első dobogós helyezését, azért ez futam nem úgy végződött, mint amit megérdemelt volna:

„Ezt a hétvégét soha nem fogom elfelejteni. Ez egy felejthetetlen hétvége volt számomra: megszerezhettem az első pole pozíciómat – mert a csapat nagyszerű munkát végzett.

Egész hétvégén nagyszerű autót biztosítottak számomra, és erre büszkék lehetünk. A versenyem nagyon jó volt, de jött a probléma. Ez nagy csalódást jelent, nemcsak nekem, az egész csapatnak, hiszen nem úgy zártuk a hétvégét, ahogyan megérdemeltük volna. De ettől még elégedettek és büszkék lehetünk arra, amit elértünk. Dolgozni fogunk a problémán, és maximálisan hiszem, hogy a csapat rá fog jönni a hiba okára, és meg fogja oldani azt.

Ez még így is egy dobogós hely volt, az első, amit az F1-ben elértem. Szóval úgy gondolom, ezt élveznem kéne. Nyilván sokkal többet is elérhettünk volna ezen a hétvégén, ami nem ideális, de örülnünk kell, hogy a problémánk ellenére összejött ez a harmadik hely.”

(via, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.