A Formentor után máris itt a Cupra második saját típusa, a Tavascan. A Seat önállóvá vált sportmárkája izgalmas formájú tanulmányautót mutatott be, ami a Tesla Model Y-nak is riválisa lehet.

A Cupra sokáig a Seat sportmárkája volt, de nemrég önállóvá vált, az első típusa az Ateca izmosított, 300 lóerős kiadása volt.

A márka tervei közt saját modellek is szerepelnek, az első ilyet Formentor néven mutatták be, és a konnektorról tölthető hibrid már jövőre gyártásba kerül. Most pedig máris itt a második újdonság.

A neve egy katalán falvacska után Tavascan, és egy sportos formájú, teljesen elektromos hajtású crossoverről van szó.

Nem olyan terepjárós külsejű, mint az Ateca, annál sokkal izgalmasabb, mintha egy sportkupé lenne 22 colos kerekeken. A szűkre húzott fényszórókkal, széles hátsó lámpával és egészen újszerű orral a Cupra márka új arculatát keresik.

Sportos hangulatú a belső tér is, ahol négy kagylóülést találsz,

minden felületet Alcantara, bőr vagy szénszálas anyag borít. A vezető képernyője 12,3 colos, és középen ott egy 13 colos érintőképernyő, amit az utas is kényelmesen kezelhet. Minden utas telefonjának van hely, és a hangszórókat is nagy gondossággal helyezték el.

A Tavascan pedig olyan sportosan megy, mint ahogyan kinéz.

Az első és a hátsó kerekeket is elektromotor hajtja, a kombinált teljesítmény 306 lóerő, amivel 6,5 másodperc alatt gyorsul százra. A padlóba épített akkumulátor 77 kilowattórás, amivel 450 kilométert lehet megtenni egy feltöltéssel. A gyártásáról még nem esett szó, de nem lennénk meglepve, ha néhány éven belül valami hasonlóval jönne ki a Cupra.

Ez is érdekelhet:

Két vad Cuprával nyílt meg az egyetlen magyarországi Cupra-márkakereskedés

Egyelőre egy saját modell a kínálat, de felhúzták kettőre.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Japán ritkaság volt a sportos és megbízhatatlan Nissan

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés