Daniel Ricciardo versenyzés nélkül is nagyjából 9 milliárd forintot tehet zsebre jövőre alapfizetésként.

Daniel Ricciardo ülést nélkül maradt 2023-ra, miután a McLaren felbontotta vele a szerződését, hogy a helyére vigye Oscar Piastrit (az Alpine-tól). Az ausztrál azonban nem szakad el az F1-től, miután a Red Bull leigazolta őt harmadik számú versenyzőnek, aki nemcsak Max Verstappen vagy Sergio Pérez helyettese lehet, ha a helyzet úgy hozza, de tesztelési és szimulátormunkái, valamint marketinges feladatai is lesznek.

Tehát Ricciardót nem nagyon fogjuk látni versenyezni jövőre, ettől függetlenül olyan fizetést tehet zsebre, mint a legjobban kereső versenyzők. A 33 éves pilóta ugyanis kap évi 2,1 millió dollárt a Red Bulltól, amihez hozzájön még az az összeg, amit a 2023-as szezonra kapott volna a McLarentől – ez ugye azért jár neki, mert a wokingiak felbontották a szerződését –, vagyis 22,2 millió dollár

Mindez pedig azt jelenti, hogy Riccirado versenyzés nélkül 24,2 millió dollárt, azaz nagyjából 9 milliárd forintot tesz zsebre alapbérként(!) 2023-ban, ami egyébként F1-es pályafutása legjobb éves fizetése.

Viszonyításképpen: becslések szerint jövőre Lewis Hamilton, mint a legjobban kereső pilóta évi 40 millió dollárt kap, őt a címvédő Max Verstappen követ 25 millió dollárral, majd Fernando Alonso évi 22 millió dolláros fizetésével, vagyis Ricciardo a legjobban kereső pilóták egyike lesz/marad.

(Forrás: Crash.net, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Brutális összeget kell fizetnie Verstappennek, hogy idén rajthoz állhasson az F1-ben

Megvan a győzelem ára, forintban több száz millióról van szó.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában