Sokan próbáltak már a Tesla babérjaira törni, de az amerikai márka egyelőre letaszíthatatlan az elektromos autók trónjáról. Most egy olyan újdonságot mutattak be, ami erősebb nála, és csak kevesek játékszere lesz.

Nem feltétlenül a Tesla kihívója akar lenni a Drako Motors újdonsága, de a hasonlósága miatt lehetetlen elkerülni a párhuzamot. Az egyszerűen csak GTE névre keresztelt elektromos autó formája a Fisker Karmára is emlékeztet, de azzal szemben teljesen elektromos hajtású, és a teljesítményével még a Teslán is túltesz.

és a kerekeknél számított 8800 Nm nyomatékkal. A Rimac megoldásához hasonlóan a villanymotorok a másodperc töredéke alatt képesek reagálni, és saját magunk is állíthatjuk a karakterisztikájukat, ezzel egészen elképesztő menettulajdonságokat tesznek lehetővé.

A gyártója büszkébb a GTE menetteljesítményeire, mint a hatótávjára,

ezért azt elárulta, hogy karbon-kerámia fékekkel szerelik, és 330 km/órás sebességre is képes, de azt nem tudni, hogy mennyit megy el egy feltöltéssel. Az akkumulátora 90 kilowattórás, amit a 150 kilowattos villámtöltéssel akár fél óra alatt is fel lehet tölteni.

A Drako Motors ugyanis csak limitált példányszámban gyártja le, összesen 25 darab készül belőle, egyenként 1,25 millió dollárért, ami 365 millió forintnak felel meg, a GTE ezzel csak a leggazdagabbak kiváltsága lehet.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon