A világ leghosszabb ideig tartó driftjét készül beállítani a BMW az M5 új generációjával, amit a rekorddöntésre egy kicsit átalakítottak, hogy menet közben se fogyjon ki az üzemanyag.

Az előző generációs M5-tel már megdöntötte a leghosszabb ideig tartó drift rekordját a BMW, de azóta elvették tőle ezt a címet, ezért most arra készül, hogy a vadonatúj M5-tel visszaszerezze. A 600 lóerős V8-assal szerelt, összkerékhajtású, de gombnyomásra hátsókerék-hajtásúra alakítható BMW-vel nem lesz nehéz hosszan kitartani a driftet, ehhez azonban nem kevés üzemanyag szükséges.

Hatszáz lóerővel, összkerék-meghajtással és gyönyörű ívekkel kényszerít térdre az új BMW M5! Kipróbáltuk

Mit lehet kezdeni 600 lóerővel és 750 newtonméterrel? Kérdezzük meg a nagyit!

Más rekorderek úgy oldották meg a problémát, hogy nagyobb üzemanyagtankot szereltek az autóba, ám ez a BMW szerint túl unalmas lenne. A katonai repülőgépektől vették az ötletet, amiket egy tanker gépből töltenek meg:

mi lenne, ha egy másik driftelő BMW M5-ből töltenék át az üzemanyagot?

Az előzetes szerint az új M5-tel nem kevesebb, mint 8 órán keresztül mentek keresztben, ami új Guinness világrekordnak számít. Az építésről az alábbi videóban mesélnek, az eredményre pedig már csak egy napot kell várnunk.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában