Az öregúr szerint is vállalhatatlan a sportág törvényhozása.

Bernie Ecclestone nem tudta szó nélkül hagyni, hogy a pilóták összefogtak, és kijelentették, hogy a sport döntéshozása már nagyon elavult és szarul is van megcsinálva. Szerdán a Grand Prix Drivers’ Association (GDPA) egy nyílt levelet címzett a Forma-1 részvényeseinek, a követőinek és a fanoknak, hogy felhívja őket egy közös értekezésre arról, hogy hogyan lehetne ezt a sportágat újra megfelelő formába hozni.

A GPDA levél abból az apropóból született, hogy az ausztrál hétvége időmérőjét követően elvetették az új kvalifikációs tervezetet, majd pedig megint azon kezdtek el tárgyalni, hogy mégis jó lesz ez, csak néhány dolgot kell megváltoztatni. A BBC utánajárt kicsit a dolgoknak, és kiderítette, hogy Ecclestone is válaszolt a levélre, amiben kifejezte az egyetértését, és várja az ötleteket. Ja és persze nem szalasztotta el az alkalmat arra sem, hogy kijavítson egy nyelvtani hibát.

Tisztelt Úriemberek,

Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ez a helyes személyleírás, és nem is mindig tartom könnyűnek, hogy egyetértsek Önökkel, de most teljesen igazuk van abban, hogy a sportág elavult és rosszul strukturált.

Számunkra is fontos most az, hogy sürgessük a tulajdonosokat és a részvényeseket, hogy fontolják meg a saját maguk újrastrukturálását.

Nagyon könnyű megállapítani azt, hogy mi nem működik, így azt javaslom, hogy gondolkodjanak el kicsit a dolgokon, és majd közöljék a megoldásukat. Sokkal értelmesebb, ha az ember meggondolja alaposan, hogy mit kíván.

Én már a Forma-ben vagyok egy jó ötven éve, 18 évig pedig közvetett módon dolgoztam vele. A levelükben azt írták, hogy minden ember a legjobb intenciókkal lép az ügy érdekében, de szerintem ez egy elírás, ennek úgy kéne lennie, hogy minden ember a saját képessége szerinti legjobb intenciókkal cselekszik.

A legjobbakat,

Bernie

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában