Ha Banksy alkotásairól van szó, akkor biztosan neked is a graffitik jutnak eszedbe. A rejtőzködő művész egyszer egy egész teherautót is lefestett, és a Volvót most egy árverésről haza is lehet vinni.

Nincs sok esélye annak, hogy Banksy egyik alkotása a birtokodba kerüljön, és ha sikerül is megszerezni, lehet, hogy egyszerűen ledarálja magát a kép. Most itt egy kivétel, egy Volvo FL6, ezt haza is vezetheti, aki megszerzi a Bonhams szeptemberi árverésén. A teherautó festése 2000-ben készült, még azelőtt, hogy Banksy nevét megismerted volna.

A művet két hét alatt fejezte be, és az egyik legnagyobb alkotása lett, a teljes felülete ugyanis 80 négyzetmétert tesz ki. A Volvo egy ideig turnézott a látványos műsoráról ismert Turbozone cirkusszal, majd feledésbe merült, de nem veszett el.

Az alkotás címe Turbo Zone Truck (Laugh Now But One Day We'll Be in Charge), és szeptemberben kerül a Bonhams aukciójára, ahol

Banksy stencillel szignózta a művet, és jár hozzá az eredetiségét igazoló dokumentum is a művészt képviselő stúdiótól, a Pest Controltól.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon