Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Chris Horner és Mattia Binotto között heves vita alakult ki az Amerikai Nagydíj leintése után.

Minden azzal a kezdődött, hogy közvetlenül az Amerikai Nagydíj előtt a Red Bull az FIA-hoz fordult, mert szerinte a Ferrari gyanúsan sokat fejlődött (motorerőben) a nyári szünet után. A szövetség kivizsgálta az ügyet, de nem talált semmi szabálytalan dolgot az olaszoknál, akik az austini futamra kissé visszaestek. Ez pedig több mint gyanús volt az RB holland pilótája, Max Verstappen számára, aki csalással vádolta meg a maranellóiakat.

Bár a Red Bull csapatfőnöke, Chris Horner nem fogalmazott ennyire erősen, de ő is hangot adott a furcsa egybeesésnek, hogy éppen a vizsgálat után lassult vissza a Ferrari.

Az olaszok csapatfőnöke, Mattia Binotto természetesen nem hagyta szó nélkül a dolgot, és az amerikai futam után személyesen kereste fel Hornert a paddocban, hogy elbeszélgessen vele. A helyszínen lévő spanyol Graining című oldal, illetve a szintén spanyol Motor Lat munkatársai szerint a két fejes között kifejezetten heves vita alakult ki, Binotto állítólag még a jogi lépések lehetőségét is kilátásba helyezte.

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.