Nem is tudjuk, mi az elgondolkodtatóbb, az éjszaka az út közepén integetve segítséget kérő ember, vagy az, hogy végül nem állt meg neki senki segíteni.

Újabb hajmeresztő felvételt osztott meg a Magyar Közút, amin egy furgon éjfél előtt nem sokkal műszaki hiba miatt lehúzódott az M0-s autóút leállósávjára Csömör közelében. A benne ülők kiszálltak, bekapcsolták a vészvillogót és próbáltak segítséget kérni, de bár ne így tették volna, ugyanis

a láthatósági mellényüket lóbálba próbálták megállítani az arra haladókat az út közepére besétálva.

 

 

A felvételen látszik, hogy az autósok kikerülik őket, de csak az utolsó pillanatban tűnnek fel a fényszórók fényében, ezért könnyen tragédia történhetett volna.

Az is elgondolkodtató, hogy nem állt meg senki segíteni,

ezért amikor a közútkezelő diszpécsere észrevette a jelenetet a monitorján, rögtön értesítette a rendőrséget és az útellenőröket is. A furgont végül el kellett vontatni, mert a helyszínen nem volt javítható.

Nem lehet elégszer mondani, hogy még nappal is a szalagkorlát mögött érdemes várakozni, ha műszaki okból a leállósávra kényszerülsz, és inkább hívj autómentőt, vagy legalább a 112-es segélyhívó számot. Ha pedig hasonló esetet látsz, és van rá lehetőséged, akkor próbálj meg segíteni a bajba jutott autós társakon,

ha más nem, legalább te megmondhatod nekik, hogy semmiképpen ne így kérjenek segítséget.

Ez is érdekelhet:

Türelmetlen autósok a legújabb pofátlantanító válogatásban

A rendőrség egyszerűen ámokfutónak nevezi őket.

És ezt olvastad már?
Ínyenceknek való az első Honda Civic Type R
.