Egy pályabíró és az FIA is kapott Chris Horner csapatfőnöktől és Helmut Marko tanácsadótól.

Max Verstappen öthelyes rajtbüntetést kapott a Katari Nagydíj időmérője után, mert a holland a Pierre Gasly defektje miatt életbelépő sárga zászlós jelzésnél nem lassítottak le eléggé. Az büntetéssel kapcsolatban a Red Bull csapatfőnöke, Chris Horner az osztrák istálló tanácsadójával, Helmut Markóval együtt keresetlen szavakkal illette mind a zászlót lengető pályabírót, mind pedig az FIA-t is*.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt az FIA versenyigazgatója, Michael Masi is, szerinte elfogadhatatlanok Horner szavai:

„Nem helyes, hogy bárkit is személyes támadás érjen, különösen azért, mert világszerte több ezer önkéntes sportbíróval dolgozunk együtt, akik rengeteg időt áldoznak erre. Nélkülük ez a sport, amit oly sokan imádnak a világban, nem valósulhatna meg. (...) És megvédek minden önkéntes sportbírót, és hangsúlyozom, hogy az ilyen a kijelentések elfogadhatatlanok.”

Masi szerint a pályabíró az ösztöneire hagyatkozva a legjobb belátása szerint cselekedett az ominózus esetnél.

[keretes_doboz cim=""]Kijelentései miatt beidézték Hornert rögtön a futam leintését követően, majd a meghallgatás után az FIA figyelmeztetésben részesítette a csapatfőnököt, aki később elnézést kért mondataiért, plusz felajánlotta, hogy jövőre részt vesz a pályabírók továbbképzésén.

Ha már Katari Nagydíj:

Ez is érdekelhet:

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Drámai időmérőn vezette Hamilton a pole-ba a Mercedest, Verstappen pedig a falba a Red Bullt