A Ferrari idei erőforrása nagyon gyenge, ez azonban nemcsak a maranellói istállót érinti, hanem azokat a partnercsapatokat is, amelyek az olaszok motorjait használják, vagyis az Alfa Romeót és a Haast.

Utóbbi csapatfőnöke, Günther Steiner például messze nincs megelégedve a Ferrari-erőforrással, ám türelmesek, még, 2021 év végéig kivárnak:

„Csak tavaly év végén tisztáztak pár dolgot a szabályzatban, a Ferrarinak pedig így már nem volt ideje az új elvárásokhoz alkalmazkodni, és ezért maradtak le idén a motorteljesítményben. Legalábbis én ezt a magyarázatot kaptam tőlük. Egyelőre türelmesek vagyunk, de ha az erőforrás a következő szezonban sem lesz jobb, akkor újabb magyarázatra lesz szükségünk.”

A Haas már csak azért is kivár, mert a motoron kívül más kész elemeket is a Ferraritól vesznek, vagyis egy esetleges váltás elég nagy lépés lenne minden szempontból. A Renault-nak egyébként már 2021-re is csak a saját gyári csapatát, az akkor már Alpine néven futó istállót kell ellátnia motorral, mivel a McLaren újra összeállt a Mercedesszel.

Eközben...

(Forrás: f1i.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A BMW-nél nem tűnik el teljesen a kézi váltó, de nem is lesz olcsó