Elvis Presley vette magának ezt a BMW 507-est, amikor a hadseregnél szolgált. Egy pajtában találtak rá, és most formába hozzák.

Még mindig gyönyörű roadster a BMW 507-ese, de ez a példány kétség kívül pocsék állapotban van. Mégis értékesebb a többinél, hiszen egykor Elvis Presley tulajdona volt. A rock and roll királya még németországi kiküldetésén vette, amikor a hadseregnél szolgált.

 

Nem volt könnyű élete a kocsinak, a rajongók rúzzsal írtak üzeneteket az eredetileg fehér autó motorháztetejére, és amikor Elvis megunta, lefújatta pirosra az egész kocsit. Később pedig valaki jó ötletnek gondolta, hogy egy Chevy V8-ast tákol az eredeti 3,2 literes V8-as BMW-motor helyére.

 

1968-ban vette meg az 507-est egy fickó, aki egészen a közelmúltig a pajtájában tárolta. A Bimmer magazin szerkesztője talált rá, majd a BMW müncheni központjába vitték, ahol teljes körűen felújítják, így visszanyeri eredeti fehér színét is.

Egy ilyen 507-es jó állapotban több mint egymillió eurót ér, Elvisé pedig ennél is többet. Az autó már elkészült, de még nem mutatják meg az eredményt, arra néhány napot várnunk kell. Elsőként augusztus 21-én, a Pebble Beach-i Concours d’Elegance közönsége láthatja majd az autót.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában