Az elektromos hajtásúra alakított veterán autók sorába csatlakozik az a Mercedes-Benz SL, amelynek építése során igyekeztek megőrizni az eredeti modell hangulatát, de a teljesítménye persze felülmúlja a korabeliét.

Ha nem is vagy oda az elektromos hajtásúra alakított veterán autókért, akkor is érdemes vetni egy pillantást erre a Mercedes-Benz SL-re. Az alapokat adó modellt a Hilton & Moss újította fel, majd az Everrati műhelyében varázsoltak belőle elektromos autót, ahol a Land Rover Defendertől a Porsche 911-ig sokféle típus alakult már át.

A 280 SL eredeti 2,8 literes, 168 lóerős benzinmotorja helyére egy 180 lóerős elektromotor került,

amivel gyorsabb is lett a veterán Mercedes, körülbelül 7 másodperc alatt éri el nulláról a százas tempót. Az 57 kilowattórás akkumulátornak és a modern energiamenedzsmentnek köszönhetően egy feltöltéssel 250 kilométernél is nagyobb a hatótáv.

Szép állapotban az eredeti 280 SL sem olcsó, de az elektromos hajtású változata még ezen is túltesz. Az építés a Mercedes értékének megőrzése érdekében teljesen visszaalakítható, ezzel az Everrati legújabb elektromos autója 295 ezer angol fontba kerül, ami több mint 130 millió forintnak felel meg, és 2023-ra már csak pár példányra vesznek fel rendelést.

Ez is érdekelhet:

Szinte még sosem használták ezt a youngtimer Mercedest

Lehet, hogy egy-két hónap alatt többet vezetsz, mint amennyit ez az SL ment 24 év alatt.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában