Ígéretes robogóval állt elő egy holland vállalkozás, hiszen az AppScooter nemcsak azért érdekes, mert elektromos, hanem azért is, mert igény szerint állíthatod össze, tele van praktikus ötletekkel, és mindent egy érintőképernyőről irányíthatsz rajta.

Olyan új nemzedéke lehet a robogóknak az amszterdami Bolt Mobility kétkerekűje, mint amilyen forradalminak számít az autók között a Tesla. Pedig első ránézésre semmi különöset nem látsz rajta, az AppScooter egy csinos városi robogó élénk színekben, de minden részlete más felfogásban készült, mint amit megszoktál, ráadásul tele van ötletes megoldásokkal.

Már a megrendeléskor rengetegféle változat közül választhatsz, ez a robogó ugyanis modulárisan épül fel. A repülőgépiparban használt kompozit anyagból készült a váz, ami ötször erősebb a mostani robogókénál. Az alsó részébe pedig akár hat darab lítiumion akkucsomagot is lehet rendelni.

25 km/órával egy akku 70 kilométerre elég, de hárommal már 200, hattal pedig 400 kilométeres hatótávolság érhető el.

Az elektromotorja is többféle, 2, 3 vagy 7 kilowattos lehet, és az utóbbival elég jól megy a Bolt robogója, 0-ról 45 km/órára 3,3 másodperc alatt gyorsul fel.

A helytakarékos hajtás előnye, hogy a robogó tele van pakolóhelyekkel. Az ülés elég nagy ahhoz, hogy kétszemélyes legyen. Rögtön az ülés alatti doboz 65 literes, és úgy tervezték meg, hogy nemcsak két bukósisak, két nagy bevásárlótáska, vagy egy teniszütő,

de akár egy egész rekesz sör is beleférjen.

A doboz megvilágított, kívánságra fűthető vagy hűthető, és még elöl is van hely egy üdítős palacknak és egy telefonnak, amit USB-ről tölthetsz is.

A mobiltelefonod elő sem kell venni robogózás közben, és ez az AppScooter legnagyobb előnye.

Minden funkciót egy 7 colos érintőképernyőről kezelhetsz, amin Android rendszer fut, és amit a kezed ügyében lévő gombokkal is lehet lapozni.

Így el sem kell engedned a markolatot, hogy beállítsd a navigációt, vagy válogass a kedvenc zenéid között, és még fényképezhetsz is a fedélzeti kamerával. A 4G interneteléréssel ellátott rendszer online frissül, akárcsak a Teslánál.

Elektromos, tehát tölteni is kell, de erre is talált megoldást a Bolt. A robogóhoz 6 méter hosszú kábel jár, de ha nem elég, mert például a harmadikon laksz, nem kell a 80 kilós motort is felvinned. Az egyenként 4,5 kilogrammos akkucsomagok ugyanis kivehetők, és az otthoni konnektorról is tölthetők.

Már holnap ezzel szelnénk a várost, de egy kicsit még várnunk kell rá, a gyártás csak 2018-ban kezdődik el, és akkor is 3000 eurós alapárral kell számolnunk.

És ezt olvastad már?
Európában már 800 Supercharger töltőállomása van a Teslának
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő