Talán lélektani fegyvernek gondolták ezt a Ferrarival szemben. Vagy szeretnék, ha lenne még tétje a vb-nek.

Az idei kilencedik (pályafutása 18.) pole-ját szerezte Charles Leclerc az F1 Szingapúri Nagydíján, úgyhogy vasárnap 14 órakor az élről rajtolhat majd. Ugyanaddig az időpontig a címvédő, toronymagas vb-esélyes Max Verstappen – a Red Bull-lal együtt – hallgathatja a kérdéseket, hogy mi az ördögöt műveltek a Q3 végén?

A holland mester egy nagyon erős kört ment, aminek a végén ahelyett, hogy a célba hasított volna, a csapata kérésére behajtott a boxba. WTF?

Verstappennek így maradt a nyolcadik hely, eléggé érthetetlenül. Rossz az, aki rosszra gondol, de talán pszichológiai fegyvernek gondolta ezt a Red Bull, amennyiben a feltevésük szerint így is lazán behúzzák a vb-címet holnap. Még a legracionálisabb magyarázat szerint attól tarthatott a csapat, hogy nem marad elég üzemanyag a holland autójában, ha teljesíti a gyors kört.

Segíthet ebben Verstappen második helyről induló csapattársa, Sergio Pérez, míg a második sorból Lewis Hamilton és Carlos Sainz rajtolhat.

A felszáradó pályán minden időmérős szakasz tartogatott érdekességet, a Q2-ben például búcsúzott George Russell, és csak a 11. rajtkockából indulhat majd a Mercedesszel.

(Borítókép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Így lehet világbajnok már hétvégén Max Verstappen

Már Szingapúrban összejöhet Max Verstappen címvédése.

Így nyírta ki magát a Ferrari néhány méter alatt Szingapúrban

A futam, amit a Ferrari valószínűleg soha az életben nem fog elfelejteni.

És ezt olvastad már?
Tökéletes mindenes, csak a turbó zavar benne – Kia Sportage PHEV-teszt
.