A Honda még csak egy pár napja jelentette be, hogy visszatér az Integra, máris itt egy elképzelés arról, hogy milyen is lehetne a sportkupé új generációjának Type R változata.

Meglepetésre a Honda prémiummárkája, az Acura a minap bejelentette, hogy jövőre visszatér a kínálatba az Integra.

A Honda feléleszti a jól hangzó Integra nevet

Jövőre derül ki, hogy mi lesz belőle.

A név még mindig jól hangzik, szívesen emlékszünk vissza a kilencvenes évekbeli sportkupéra, aminek kétszáz lóerős Type R változatát az egyik legjobb elsőkerék-hajtású sportmodellnek tartottuk.

A Honda még nem árulta el, hogy milyen lesz az új Integra, de egy lelkes dizájner, Jordan Rubinstein-Towler már egy ideje dolgozik a klasszikus sportkupé modern változatán, és érdemes egy pillatást vetni a tervekre.

A grafikus által elképzelt Integra megtartja a neves elődje stílusát, de minden részletében modern formát ölt.

Jordan a műszaki részleteket is kidolgozta, eszerint az új Integra

megtartaná a Honda bevált 2,4 literes, négyhengeres szívmotorját, 280 lóerős teljesítménnyel, hatfokozatú kézi váltóval,

18 colos kerekekkel és önzáró differenciállal. A szénszálas anyagból készült tetővel és motorháztetővel azonban csak 1200 kilogrammot nyomna.

Remekül sikerült a belső tér is a versenyautós stílusú kormánykerékkel, a kiemelkedő digitális műszeregységgel és a teljesen letisztult középkonzollal,

ahol az érintőképernyős rendszer csak felárért járna. A startgomb és az üzemmódok közt választó gomb is az Alcantarával borított kormánykerékre kerül, a váltógomb fémből készülne.

Jordan elképzelése szerintünk ebben a formában mehetne is gyártásba,

hogy ellenfele legyen olyan japán sportautóknak, mint az új Nissan Z és a Toyota GR 86. Sajnos nem sok esélyt látunk rá, hogy ez az Integra válna valóra, de ki tudja: nem hittük volna, végül a Lamborghini mégis megcsinálta a Countach modern változatát.

Ez is érdekelhet:

Az ötajtós Honda Civic még neked is tetszhet

Ha nem jött be az előző széria stílusa, ez akkor is érdekelhet.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában