Az első teljesen elektromos MINI újabb kihívást teljesített: ezúttal a legendás Nordschleifén mentek vele végig úgy, hogy egyszer sem léptek a fékpedálra.

Jackie Stewart nevezte Zöld Pokolnak a Nürburgring északi szakaszát, és az igencsak változatos, 20,8 kilométer hosszú erdei pályán a mai napig tesztelik a legújabb modelleket a gyártók. A MINI ide hozta el a teljesen elektromos hajtású Cooper SE-t, de ezúttal nem a körrekordot akarták megdönteni vele, hanem egy egészen más kihívást teljesítettek.

Az elektromos MINI-vel úgy mentek végig a Nordschleifén, hogy közben egyszer sem értek a fékpedálhoz.

A pálya vonalvezetése ezt ugyan indokolta volna, de más elektromos autókhoz hasonlóan a 184 lóerős MINI-t is lehet egy pedállal vezetni, amikor csak az elektromotor energia-visszatermelése lassítja az autót.

Mennyire jól áll a MINI-nek, hogy elektromos lett!

Megnéztük a BMW i3-nál elérhetőbb elektromos autót.

A fokozott visszatáplálást külön gombbal lehet kapcsolni a MINI-ben, amit innentől csak a jobb oldali pedállal is lehet hajtani,

azt felengedve állóra lassít úgy, hogy a fékekre nincs szükség. Az autó ilyenkor 0,19 g lassulásra képes az egyébként tapasztalható 0,11 g helyett. Arról nem szól a hír, hogy mennyi idő alatt ért körbe a kísérlet során a MINI.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában