A Fiat már egy fél éve bejelentette, hogy jól ismert neveket vesznek elő a fiókból, és most megmutatták az első képeket az Ulysse új generációjáról, egy elektromos hajtású kisbuszról, ami ismerősebb lesz, mint gondolnád.

A kilencvenes években az Ulysse a Fiat népszerű kisbusza volt, francia-olasz együttműködés keretében készült a Citroën Evasion, a Lancia Zeta és a Peugeot 806 testvérmodelljeként. A kategória sikerét mutatja, hogy mind a négy modellből készült második széria, és míg a többi márka C8, Phedra és 807 néven vezette be az autókat, a Fiat kitartott a görög mitológiából származó nevénél.

Az Ulysse első generációja, mint komoly tárgyalóbusz
Az Ulysse második szériája, mint családi szabadidős jármű
Az Ulysse második generációja még 2010-ben futott ki, és most itt a harmadik széria, ami az emblémáját leszámítva ismerős lehet.

A Stellantis jól ismert modelljét márkázza át a Fiat, hiszen a Citroën Spacetourer, az Opel Zafira Life, a Peugeot Traveller és a Toyota Proace Verso mostantól kapható lesz Ulysse néven is.

Pontosabban Fiat E-Ulysse lesz a neve, ugyanis a kisbuszt kizárólag elektromos hajtással kínálják majd.

A technika a testvérmodellekből lehet ismerős, 136 lóerős és 260 Nm-re képes elektromotor hajtja az első kerekeket, az akkumulátor 50 és 75 kilowattórás lehet, az utóbbival 330 kilométer a hatótáv, 100 kilowattal töltve 45 perc alatt érhető el a 80 százalékos szint.

Az E-Ulysse kétféle hosszúsággal készül majd, 4,95 méteres és 5,3 méteres változatban rendelhető, a hétüléses Living Room változaton kívül nyolcüléses Shuttle kivitele is lesz, sínen eltolható vagy kivehető hátsó ülésekkel. A Fiat ezzel együtt még egy nevet feléleszt: a haszonjármű-változat a Scudo nevet kapja, és immár a Peugeot Expert testvérmodellje lesz.

Ez is érdekelhet:

Protokollbusz és családi egyterű, egyben – Volkswagen Multivan-bemutató

Elvittük egy körre a haszonjármű-alapok helyett már személyautónak épített Volkswagent.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
Hirdetés