Evos néven mutatott be egy középkategóriás crossovert a Ford, ami számunkra azért is érdekes, mert ez a modell lehet a jövőre leköszönő Mondeo utódja.

Nem először írunk róla, hogy a szabadidő-autók egyre nagyobb népszerűségével a középkategóriás modellek fokozatosan tűnnek el a piacról. A legújabb hírek szerint a Volkswagen majd csak a kombit tartja meg a Passatból, és jövő tavasszal a Ford is leállítja a Mondeo gyártását, a helyére állítólag egy crossover stílusú modell kerülhet majd.

Az Evos neve először 2011-ben tűnt fel egy tanulmányautón, akkor a kupéformájú limuzin a következő Mondeo előzetesét jelentette, most pedig ebből az új modellből lehet a típus utódja, ha az európai piacra is ezt vezeti be a Ford.

Az újdonságról nem sok képet mutattak, de az látszik, hogy egy ötajtós, megemelt autóról van szó,

amivel egy kicsit a Mustang Mach-E stílusát is idézik. A legújabb divat szerint osztott a fényszóró és fénycsíkkal kötötték össze a hátsó lámpákat, és egyre több új autóhoz hasonlóan az Evos kilincsei is a karosszériába simulnak.

A belső tér legmeghatározóbb eleme az egész műszerfalat elfoglaló, 1,1 méter széles képernyő,

ami a kormánykerék mögötti 12,3 colos műszeregységből és egy 27 colos, 4K felbontású, szélesvásznú érintőképernyőből áll. Online érkeznek majd rá a frissítések, és már azt is lehet tudni, hogy a Ford a Google rendszerét fogja használni.

Az Evos méretéről és technikájáról még nem esett szó, mint ahogyan egyelőre az sem hivatalos, hogy Európában is ez a modell veheti át a Mondeo helyét. De nagyon valószínű, és nem a Ford lenne az egyetlen gyártó, hiszen nem olyan régen mutatta be a Citroën a C5 új generációját, ami szintén egy hasonló stílusú crossover lett.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.