Miközben nemrég a Fordnál hivatalosan is megerősítették, hogy elektromos hajtású Mustang-stílusú autón dolgoznak, addig egy brit cég bemutatta a saját változatát, a hatvanas évekbeli eredeti Mustang villanymotorosra alakított változatát.

Elismerték már a Fordnál, hogy a Mustang stílusában készülnek egy elektromos hajtású autóval, ezt egy sejtelmes előzetes képen meg is mutatták.

Most azonban a klasszikus Mustangról lesz szó, amit egy brit cég modernizál elektromos hajtásúvá. Az eredeti karosszériákat az Egyesült Államokban gyártják, majd a Charge Cars alakítja őket villanymotorossá.

Fastback és Convertible változatban is rendelhető a Charge Mustangja, amit a jellegzetes vonalak megtartása mellett enyhén átalakítottak, a modern fényszórókról és az egyedi hűtőmaszkról rögtön felismered, hogy itt valami nem stimmel, a vágtázó paripa helyére is a Charge emblémája került.

Az utastérben színes képernyős műszeregységet és álló formátumú érintőképernyőt találsz, pontosan úgy lehet minden paramétert állítani, mint a Teslákban.

Hátsó- és összkerékhajtással is rendelhető az elektromos Mustang, ami 408 lóerőre képes és 1200 Nm a nyomatéka, ezzel 3,09 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.

Az akkumulátora 64 kilowattórás, ez elég jónak számít, és valószínűleg a nem éppen kedvező aerodinamikája miatt alakul a hatótávja 200 kilométer körül. A feltöltése azonban gyorsan megy, 50 kilowattos villámtöltésre is felkészítették az izomautót.

Összesen 499 példány építését tervezi a Charge Cars, és ötezer fontért, azaz 1,8 millió forintért lehet foglalózni egyet, a vételár 200 ezer font, ami 74 millió forintnak felel meg. Az első autókat 2019 szeptemberében adják át, addig is be kell érnünk ezzel a kedvcsináló videóval:

Ez a másik modernizált Mustang is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Utcai sportautó volt, high-tech hibrid lett belőle: Honda Civic 2022