A Mustang mindig is az autózás élményéről szól, ezért illik hozzá a kaliforniai életérzés, amit a Ford sportautójának legújabb különkiadása sugároz. Nem az elektromos, hanem a V8-as motorral szerelt Mustangról van szó.

A Ford szerint Kalifornia nemcsak egy állam, hanem egy hangulat is, ami mindig és mindenhol szabadságérzettel tölti el az embert – ezzel a mottóval vezetik be a Mustang legújabb, California Special névre keresztelt vászontetős változatát, ami az Egyesült Államok után Európában is rendelhető lesz.

A hatvanas évek óta

A különkiadás története a hatvanas évekre, az eredeti Mustang születésének évtizedére vezethető vissza. 1964-ben, amikor a Ford sportautója megjelent az utakon, Amerika-szerte klubok alakultak, és sok márkakereskedő saját dizájnnal ellátott autót kínált a rajongóknak. Az egyik ilyen volt a California Special, amit a ’67-es Shelby Mustang ihletett.

Az eredeti California Special jellegzetessége volt a feketére festett hűtőrács, a ködfényszóró és a karosszéria oldalán futó csíkozás. A Mustangot, amit ezen felül Shelby-stílusú légterelővel is felszereltek, 1968-ban korlátozott számban gyártásba is adtak. A Ford most ennek legendáját éleszti fel az európai piacra.

Az új California Special a mindig napfényes amerikai államra utalva vászontetős változatban készül,

amit 8 másodperc alatt lehet lenyitni, és az őséhez hasonlóan fekete hűtőmaszkot és különleges versenycsíkokat kap a karosszériájára. A nyolcféle fényezés között a Grabber Blue és a Cyber Orange illenek a leginkább a Mustang hangulatához.

A GT/CS emblémájáról sejteni lehet, hogy a California Special is az 5 literes V8-as motort kapja,

ahhoz hasonlóan 450 lóerős teljesítménnyel és 529 Nm nyomatékkal. A váltója alapból hatfokozatú kézi, de a 10 sebességes automata is rendelhető, ezekkel 4,8 és 4,5 másodperc kell csak, hogy elérje a százas tempót.

Ha mindig is rajongtál a kaliforniai életérzésért, akkor mostantól ebben a dögös Mustangban is élvezheted az életet:

Ez is érdekelhet:

Ennél több nyomaték Ford személyautóban még nem volt

Rettenetesen gyors elektromos családi autó a Fordtól.

A feleségétől kapta ajándékba ezt a ’69-es Mustangot

Nicole Kidmanről tudjuk, hogy jó fej, de ennyire?

Bejárnánk Arizonát ezzel a Shelby Mustanggal

A Lime Gold fényezése jól megy a kaktuszok színéhez.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Ilyen bizarr F1-balesetet inkább futamon látni, mintsem szabadedzésen

Megváltoztatják az OMV jól ismert emblémáját

További cikkeink a témában