A jelenlegi mezőnyből van, aki szerint ennyivel többet számít az, hogy ki milyen autóval száguldozik a pályán, mint az, hogy ki mennyire jó pilóta.

Ahogy az évek során egyre több világbajnoki címet gyűjtött be Lewis Hamilton, azzal egyenesen arányosan egyre többször merült fel az a kérdés is vele kapcsolatban, hogy mire lenne képes, ha nem az F1 mezőnyében hosszú évek óta egyeduralkodó Mercedes autóját vezetné.

A Red Bull kistesójának számító AlphaTauri (vezér)pilótája, Pierre Gasly egészen konkrét választ adott erre, ami talán kissé merész, ugyanakkor nem teljesen földtől elrugaszkodott kijelentés is egyben:

„Sajnos a mi sportágunk olyan, hogy az eredmények nagy része az autótól függ. Még ha Lewis Hamilton is az F1 történetének legnagyszerűbb pilótája, egy Haasszal vagy egy Williamsszel akkor is utolsó lenne.”

A sportág persze a különböző – többek között az F1 financiális, technikai részét érintő – szabályváltoztatással igyekszik kicsit összerázni (egymáshoz közelebb hozni) a mezőnyt, hogy inkább a pilóta tudása, azaz az egyéni képességek kerüljenek előtérbe a versenyzés során. Idén például életbe lépnek a sportág történetének legnagyobb változását hozó szabálymódosítások, Gasly pedig bízik benne, hogy ennek meglesz a hatása, és akár dobogós helyezésekért is küzdhet az idei AlphaTaurival: „Remélem, ez lesz az az év, amikor az élmezőnyben csatározhatok, és rendszeresen az első ötben végezhetek”.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Verstappen sportágtörténeti szerződést kötött a Red Bull-lal

Verstappen egy gigaszerződést keretében kötelezte el magát újabb évekre a Red Bullhoz.

Meglepőt lépett az FIA az orosz–ukrán háború kapcsán

Számos sportszövetség – például a FIFA és az UEFA – ennél keményebben állt bele a dologba.

A britek szembemennek az FIA döntésével az orosz–ukrán háború kapcsán

Esélyes, hogy más országok helyi szövetségei is csatlakoznak majd hozzájuk.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában