Gondját viselnénk ennek az elhanyagolt Shelby GT500-nak

Az eredeti állapotban megőrzött veterán autók mindig nagyon értékesek, és különösen igaz ez, ha egy Shelby GT500-ról van szó. A ritka és patinás Mustang a hetvenes évek óta pihent egy texasi pajtában, és nagyon rámennénk az aukción, ahol hirdetik.

A hatvanas évek végi Mustang önmagában legendás, és még inkább annak számít a Shelby által tuningolt változata. A GT500-ból 1968-ban alig több, mint ezer darab készült, és most ezek egyike került elő egy aukción. A fekete Mustangra nem mondhatnánk, hogy eredeti fényében ragyog, mintha egy kicsit elhanyagolták volna, de így talán még izgalmasabb.

1968. januárban került újonnan egy texasi kereskedésbe, ahol két hónappal később vette át az első tulajdonosa. Csak néhány évig használta, majd eladta, az új tulaj pedig, ki tudja, miért, valamikor a hetvenes években egy garázsba állította.

A Shelby a legnagyobb motort tette bele, a 7 literes V8-ast, ami 360 lóerőre és 600 Nm-re képes, ezt négyfokozatú kézi váltóval kell beosztani. A ritkaság májusban kerül a Mecum indianapolisi aukciójára, és biztosak vagyunk benne, hogy találnak neki gazdát.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon