A két villanygitár és az erősítő már nem volt a megtalált kocsiban.

Billie Joe Armstrong négy napja tette közzé az Instagramon, hogy ellopták az (egyik) autóját. Az 1962-es Chevrolet Nova nem kimondottan szép amerikai klasszikus, viszont a tulajdonos 30 éve ápolgatta, gondozta és ez látszik is az autó körözési fotóin:

Képek: Billie Joe Armstrong, Instagram

Az autó szerencsére gyorsan meglett: a Costa Mesa-i Rendőrség tegnap jelentette, hogy lakossági bejelentés nyomán megtalálták az elhagyott kocsit. Azt viszont, ami benne volt, nem. A két elektromos gitár és az erősítő helyett a Green Day énekesének újakat kell majd vennie.

Kép: Instagram/Costa Mesa Police

A Chevy II/Nova első generációja 1961 és 1965 között készült. Máig ez a General Motors történetének egyik leggyorsabban kifejlesztett autója: a tervezőcsapatnak mindössze 18 hónap alatt kellett összerakni egy olcsó, egyszerű kis tömegmodellt. Amerikai viszonylatban kifejezetten kicsi autó volt, az első modell, amelybe 1928 után négyhengeres motort is épített a gyártó. V8-as blokkal az első két gyártási évben a Novát nem is lehetett megvásárolni. Később viszont került bele az is: a legerősebb első generációs Novát, az SS-t az utolsó gyártási évben már 5,4 literes, 300 lóerős motorral szerelték.

Armstrong Novája még viszonylag szerencsésen megúszta, nem úgy, mint ez:

14 évig restaurált egy autót, aztán lezúzta, amikor berakta a szőnyeget

Jogos volt az „ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ” kiáltás.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában