Max Mosley szerint egy ilyen ütközés régebben halálos lett volna.

A FIA volt elnöke, Max Mosley nem hiszi, hogy Fernando ALonso még élne, ha a vasárnapi ütközését egy 15 évvel ezelőtti autóban követte volna el. A spanyol majdnem 320 km/h órával csapodott a falba az ausztrál hétvége futamán, miután összeért a Haas pilótájával, Esteban Guttiérezzel. Az autó ezek után még fordult is egyet és beleásta magát a gumifalba, és olyan szinten szanaszét tört, hogy a nézőknek valószínűleg megállt a szívük, hogy egy újabb haláleset tanúi lehettek.

A spanyol azonban segítség nélkül kipattant az autóból, és elsétált a helyszínről, de később azért bevallotta, hogy nagyon szerencsésnek érezte magát, hogy ilyen könnyen megúszta.
Mosley anno nagy szerepet töltött be abban, hogy emelték a Forma-1 biztonságát, és a Telegraph-nak adott nyilatkozatában elárulta, hogy szerinte egy 15-20 évvel ezelőtti futamon Alonsót a hullaszállító vitte volna el.

„Nem hiszem, hogy ezt az ütközést túlélte volna. Nem tudhatjuk pontosan, hogy mi történt, de az ilyen fajta balesetek általában egy komolyabb sérüléssel végződnek, vagy pedig halállal. Úgy tűnik, hogy hála az intézkedéseknek, most már karcolás nélkül meg lehet úszni egy ilyet.”

„Most is vannak azonban nagyon félelmetes balesetek, például Jules Bianchié, de mostanság ez már nagyon ritkának számít. 20 éve még nem volt ennyire biztos, hogy megússza a versenyző.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában