A formája miatt eleve Batmobile néven emlegették a BMW 3.0 CSL versenyváltozatát, ezt a példányát pedig úgy alakították át, hogy tényleg Batman szolgálati autója lehetne.

Batman sokféle autóval száguldott már az évtizedek során, a legújabbat éppen nemrég mutatták meg, és a sejtelmes képek alapján a leginkább egy amerikai izomautóra hasonlít.

De Batmobile néven emlegették a hetvenes években a BMW 3.0 CSL versenyváltozatát is, és elég csak ránézned a képekre, hogy megértsd, miért.

A 6-os sorozat elődjének tekinthető E9-es modellből épült a hatalmas szárnnyal szerelt, alaposan kiszélesített versenygép,

amivel hat bajnoki címet arattak az európai túraautó-bajnokságban, és az amerikai pályákon is remekelt. Az utóbbi változatot vette alapul Khyzyl Saleem grafikus, aki elképzelte, milyen lenne az utcai változata.

Az alapforma megmaradt, de matt fekete színben, utcai kerekekkel, modern LED-es fényszórókkal még dögösebb a BMW-féle Batmobile,

ami ezzel a külsővel simán elmenne Batman autójának. Az alkotót dicséri, hogy a képekről nehezen mondanád meg, hogy csak virtuálisan létezik az autó, de hátha ezzel ihletet ad egy megmentendő példány felújításához.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Elektromos csuklós buszt tesztelhetsz Budapesten