Elég egyértelművé tette a négyszeres világbajnok, mint gondol róla.

Amióta a Liberty Media néhány éve átvette az irányítást a Forma–1-et évtizedeken át irányító Bernie Ecclestone-tól, az amerikaiak azon dolgoznak, hogy izgalmasabbá tegyék a sportágat. Ez motiválta őket akkor is, amikor is ebben az idényben kicsit megkavarták bizonyos versenyhétvégék lebonyolítását a sprintfutamok bevezetésével.

Persze vannak még további ötletek, ott van példádul az időről időre előkerülő fordított rajtrácsos futamok gondolata, ami újra napirendre került és ami eléggé megosztja az F1-közösséget – az Alpine tanácsadója, a négyszeres világbajnok Alain Prost például elég egyértelművé tette, mit gondol erről:

„A Forma–1-nek hagyományosnak kell maradnia. Meg kell értenünk, hogy a legjobb pilótának és a legjobb csapatnak kell nyernie. Erről szól a Forma–1.”

De ennél világosabban is fogalmazott a francia:

„Éppen ezért utálom a fordított rajtrács ötletét. Utálom. Ha ezt bevezetik, elhagyom a sportágat. Ez a legrosszabb dolog, amit az F1-gyel művelhetnek. Inkább nézném azt, hogy egy csapat dominál, mert a legjobb munkát végezte, minthogy ez legyen.”

Prost ugyanakkor hangsúlyozta, amellett, hogy nagyon hagyományszerető, nyitott az új dolgokra, és elfogadja, hogy a sportágnak igazodnia kell a modern kor igényeihez, de fontos az egészséges egyensúly megtalálása.

Eközben...

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Klasszikus brit roadster modern Honda-motorral