Elég egyértelművé tette a négyszeres világbajnok, mint gondol róla.

Amióta a Liberty Media néhány éve átvette az irányítást a Forma–1-et évtizedeken át irányító Bernie Ecclestone-tól, az amerikaiak azon dolgoznak, hogy izgalmasabbá tegyék a sportágat. Ez motiválta őket akkor is, amikor is ebben az idényben kicsit megkavarták bizonyos versenyhétvégék lebonyolítását a sprintfutamok bevezetésével.

Persze vannak még további ötletek, ott van példádul az időről időre előkerülő fordított rajtrácsos futamok gondolata, ami újra napirendre került és ami eléggé megosztja az F1-közösséget – az Alpine tanácsadója, a négyszeres világbajnok Alain Prost például elég egyértelművé tette, mit gondol erről:

„A Forma–1-nek hagyományosnak kell maradnia. Meg kell értenünk, hogy a legjobb pilótának és a legjobb csapatnak kell nyernie. Erről szól a Forma–1.”

De ennél világosabban is fogalmazott a francia:

„Éppen ezért utálom a fordított rajtrács ötletét. Utálom. Ha ezt bevezetik, elhagyom a sportágat. Ez a legrosszabb dolog, amit az F1-gyel művelhetnek. Inkább nézném azt, hogy egy csapat dominál, mert a legjobb munkát végezte, minthogy ez legyen.”

Prost ugyanakkor hangsúlyozta, amellett, hogy nagyon hagyományszerető, nyitott az új dolgokra, és elfogadja, hogy a sportágnak igazodnia kell a modern kor igényeihez, de fontos az egészséges egyensúly megtalálása.

Eközben...

Hamilton az életét köszönheti annak, amit néhány éve még látni sem akart az autóján

Az én kocsimra fel nem teszik azt a cuccot! – mondta még néhány éve.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában