Ha Ken Block orosz lenne, biztosan ilyen Ladát építene magának

Oroszország legdrágább Ladájaként tartják számon azt a versenygépet, amit driftre építettek, és már elég messzire került a gyári állapotától. Az eredeti helyére például a Toyota Supra tuningolt hathengeresét építették.

Csak a formája idézi az eredeti kocka Ladát ennek a versenyautónak, amit Fjodor Vorobjev már egy évtizede vezet, és ez idő alatt igazi driftgéppé építette át. Kezdetben a saját motorját használta Weber karburátorral szerelve, majd egy Nissanból származó turbós négyhengeres került bele, mostanra pedig a Toyota Supra legendás háromliteres, soros hathengerese dolgozik benne.

hozzá egy BMW-ből származó váltó és Nismo differenciál kapcsolódik. A karosszériát alaposan meg kellett erősíteni, és ki is kellett szélesíteni ahhoz, hogy elbírjon a motorral, a Lada ezért az eredetinél csaknem harminc centiméterrel szélesebb lett.

A hirdetése szerint 10 millió rubelért lehet vinni, ami több mint 40 millió forintnak felel meg, ennyiért tudnánk tehát megszerezni Ken Block játékszereinek tökéletes orosz változatát.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon