A színe és a felszereltsége miatt is igazi ritkaság lenne ez az ezerötös Lada, aminek az állapota is figyelemreméltó. Mégis azért lehet igazán elcsodálkozni rajta, mert a hátuljára rá van írva: Automatic.

1975-ben gyártották ezt a világoskék színű VAZ 2103-ast, ami már a gyönyörűen újszerű állapota miatt is megérdemli a figyelmet. A sötétkék műbőr belső, a krémszínű biztonsági övek és a hasonló színű burkolattal ellátott csomagtartó már akkor is kívánatos veteránná teszi, amikor még nem is láttuk, hogy automata váltós.

Nagyon kevés példányban, de eredetileg készült automata váltós ezerötös Lada, ahogyan az utódjából, a kocka Ladából is. A váltómű nem saját fejlesztés, a Turbo-Hydramatic 180 a General Motors terméke, ugyanez a háromfokozatú egység szolgált különböző Opelekben is a hetvenes években a Kadettől a Rekordig, és a Lada eredetijét, a Fiat 124-est is szerelték vele.

A képeken látható példány egy oroszországi autóhirdetésben jelent meg, ahol azt írják, ezer kilométert futott, valószínűleg a felújítása óta. Érdekessége még a mérföldes óra, ami a balkormányos kivitel mellett azt sejteti, hogy annak idején talán a tengerentúlra szánták.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon