A Shelby Cobra az egyik legvágyottabb klasszikus sportautó, és az európai utakon is használható változata a magyarországi Hannibal Cars műhelyéből kerül ki.

Ha mondanunk kellene egy igazán férfias, időtlen stílusú sportautót, akkor egészen biztosan a Shelby Cobra lenne az. A formás gépet számtalan változatban gyártották már, és a képeken látható példányára azért is büszkék lehetünk, mert tökéletes replikája az eredetinek, és mindez meglepetésünkre egy magyar műhelyből kerül ki.

A Hannibal Cars egyik alapítója hosszú amerikai tartózkodása során egy Cobrát vezetett, és amikor hazatért Magyarországra, akkor tudatosult benne, hogy

a legendás sportkocsit nem is olyan egyszerű forgalomba helyezni az öreg kontinensen.

Igény pedig mindig lenne rá, a Hannibal Cars ezért az európai szabályoknak megfelelő Cobrát gyárt.

Masszív acélvázra épül a kevlár erősítésű kompozit karosszéria, amit az európai biztonsági előírásoknak megfelelően tettek merevebbé. A szélesebb utastér és a nagyobb lábtér kényelmesebb helyet nyújt két személynek, és a hajtásláncot is adaptálták az európai normákhoz.

A Cobra igényes bőrbe kötött utasteret kapott, a kedvenc részletünk a napszemüvegtartó bőrszíj.

A teljesítményére nem lehet panasz, a Cobra orrába a Fordtól származó 4,7 literes V8-as motor került 425 lóerős teljesítménnyel

és 385 Nm nyomatékkal. Mivel a Hannibal autója csak 3,92 méter hosszú és még az amerikai V8-assal is csupán 1068 kilogrammot nyom, az ötfokozatú Tremec kézi váltóval 4,9 másodperc alatt gyorsul százra.

Az igényeket felmérve a Hannibal kétféle limitált szériát is alkotott,

az egyik a stílusos és klasszikus Chromster, a másik a sportosabb és direktebb Wildster, mindkettőből 13-13 példány gyártását tervezik. De ha inkább a saját stílusodra alakítanád a Cobrát, akkor abban is segítségedre lehet a Hannibal Cars műhelye.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hulk is elfogadná ezt a rendesen kipattintott Suprát