Minden idők legizmosabb szériagyártású izomautójának ígérkezik az új Dodge Demon, ami még a 707 lóerős Hellcat erejére is rátesz egy lapáttal. De a tuningcégek ezen csak nevetnek, a Hennessey például egyenesen Exorcist, azaz Ördögűző néven hozott ki egy 1000 lóerős Camarót.

Sok előzetes után a jövő héten végre lerántják a leplet a Dodge legújabb izomautójáról, a Challenger legerősebb kiviteléről, amely teljesítményével még a 707 lóerős Hellcat adatain is túltesz. A Demon érkezését nem éppen ölbe tett kézzel várják az olyan tuningcégek, mint a Hennessey. Ha a hétszázegypár lóerő nem elég, miért nem kérsz rögtön ezret?

Ehhez pedig fogták a Chevrolet Camaro ZL1 kivitelét, és a 6,2 literes, kompresszoros V8-as Corvette-motort még tovább izmosították. Új feltöltő, intercooler, vezérlés és elektronika beépítésével az eredetileg 640 lóerős motor teljesítményét kereken 1000 lóerőre lőtték be, az eredetileg is brutális 868 Nm helyett pedig 1310 newtonméter pusztítja a hátsó kerekeket.

A Camaro Exorcist ezzel három másodperc alatt tudja le a százas sprintet, és tíz másodpercen belül a negyed mérföld is megvan, amivel bármelyik Halálos iramban-filmben megállná a helyét. Elképzelni sem tudjuk, milyen kuplung járhat a hatfokozatú kézi váltóhoz, de tízfokozatú automatát is lehet kérni, amit előtte egy kicsit meg kell erősíteni, hogy elviselje a motor nyomatékát.

Még jó pár opció is kérhető az Exorcist mellé. A Drag csomag része a 20 colos kerekekre szerelt 315/30-as abroncsok mellett a megerősített kardántengely és a krokodilemelő is, hogy gyorsabban tehesd fel az új gumikat az elfüstöltek helyére, a Road Race csomaghoz pedig Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokat ad a Hennessey. Míg a Demon főleg gyorsulásban lesz jó, az Ördögűző kanyarokban sem vall szégyent.

Persze ennek megvan az ára, már a csomagok is 7-10 ezer dollárba, 2-3 millió forintba kerülnek, a tuning teljes költsége pedig csaknem megduplázza a Camaro ZL1 eredeti árát. A Hennessey munkájáért 55 ezer dollárt, mintegy 16 millió forintot kérnek, ha pedig nincs donorautód, akkor 119 ezer dollárba, vagyis 34,5 millióba kerül egy Ördögűző beszerzése.

Most pedig tekintsd meg a Hennessey videóját, fekete öltönyös Stig hasonmással, gumifüstöléssel, és persze az Ördögűző pokoli hangjával, stílszerűen a Highway to Hell dallamára:

És ezt olvastad már?
Hókotrót előzni nemcsak hülyeség, de tilos is