Hiába a kettős győzelem, fagyos a hangulat a Ferrarinál

„Vettel megtörte Leclerc-t.”

Sebastian Vettel nyerte a Szingapúri Nagydíjat, a német 392 nap után ünnepelhetett ismét győzelmet, miközben a Ferrari zsinórban harmadszor nyert futamot, az idényben pedig először aratott kettős győzelmet, mivel Charles Leclerc a második helyen ért célba.

Egyébként Leclerc indult a pole-ból, őt is tartották esélyesnek, ám a harmadik helyről rajtoló Vettel boxtaktikája révén megelőzte csapattársát, aki ennek nem igazán örült. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint ezzel

A nemzetközi sajtó egyébként Vettel sikeréről és Leclerc csalódottságáról ír leginkább a Szingapúri Nagydíj kapcsán:

Bild: „Vettel feltámadt, és 392 nap után ismét nyert, Leclerc viszont újabb viszályt szított. Vettel remeklése ezzel együtt sajnos túl későn jött, mivel Lewis Hamilton még mindig 102 ponttal vezet. De az utolsó hat futamon talán még összejön néhány vigaszdíj Vettelnek.”

Süddeutsche Zeitung: „Vettel stopposként tért vissza. Szingapúrban hibátlanul versenyzett, de egy rejtélyes boxkiállásból is hasznot húzott, amely őt az élre sodorta, míg Leclerc-t felbosszantotta.”

The Guardian: „Amikor Vettel áthaladt a célvonalon, örömtüzek gyúltak a szingapúri estében. Csakhogy a német sikere csapattársának, Charles Leclerc-nek a futamába került. A 21 éves monacói fogcsikorgatva uralkodott magán, miközben meg volt győződve róla, hogy legyőzte Vettelt.”

The Sun: „Vettelben sokan kételkedtek. Tavaly Belgiumban diadalmaskodott utoljára, idén Kanadában és Monzában pedig nagyot hibázott. Most azonban visszaforgatta az idő kerekét, tökéletes teljesítményt nyújtott a szingapúri villanyfényben, és kiiktatta csalódott ferraris csapattársát, aki második lett.”

As: „Vettelnek alighanem hét élete van. Valószínűleg soha nem is halt meg, talán csak – ahogy Daniel Ricciardo fogalmazott – egy jó futamra volt szüksége ahhoz, hogy fordítson a sorsán. Kedvenc pályáján újra mosolyoghatott, miután könyörtelen versenyzéssel győzött. Sikere részben a megfelelő stratégiának, részben remek előzéseknek köszönhető.”

La Vanguardia: „Vettel idei első győzelme mögött nem a hősiesség vagy hasonló erény áll. A német pilóta átugrotta a logikus sorrendet, amikor Leclerc kereket cserélt.”

Gazzetta dello Sport: „A vörös hullám. A Ferrari fékezhetetlen, újraéledt Sebastian és a csapatszellem is. Élvezzük ki a legutóbbi hónap eredményeit. A büszke Vettel megmutatta, hogy már nem fegyvertelen.”

Blick: „Vettel megnyerte a szezon leghosszabb futamát, és ötödször győzött a pokoli szaunában. Ez az első alkalom, hogy egy csapat kettős győzelmet aratott Szingapúrban. Akkor most öröm béke és sütievés a Ferrarinál? Szó sincs róla. Az első helyről indult Leclerc szerint becsapta őt az istálló: a 19. körben csak Vettelt hívták ki kereket cserélni, ő viszont nem, így a német eléje tudott kerülni az élen.”

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon