Ha mindig is különc autót kerestél, de egyik sem elég extravagáns neked, akkor nézd meg ezt a hasábot, ami eredetileg modern művészeti alkotásnak készült, de valójában egy működő autó, és egyes országokban akár közútra is lehet vinni.

Sok furcsa autóteremtményt mutattunk már nektek, amelyek őrülten kreatív feltalálók agyszüleményeként jöttek létre, de ehhez hasonló járművet talán még nem láttál. Az absztrakt művészet mestere, Joey Ruiter készítette még 2016-ban, a neve Commuter Car, és ahhoz képest, hogy egy balkonládára hasonlít, valójában ez egy működő autó.

A szögletes felépítmény alatt egy ’93-as Ford Festiva technikája rejtőzik, aminek a Mazdától származó 1,3 literes, 63 lóerős motorja ötfokozatú váltón keresztül hajtja az első kerekeket.

A Commuter Car ugyan lebegni látszik, mint Luke Skywalker Landspeedere, de igazából 12 colos kerekeken gurul,

és mivel kevesebb, mint hatszáz kilogrammot nyom, ezzel a gyengécske motorral is odébb lehet vele állni.

Az acélvázas szerkezetre növényi alapú anyagból készült burkolat került, és hogy hozzá lehessen férni a motorhoz, az orrát előre lehet hajtani. A tető és szélvédő nélküli járműben négyen ülhetnek, minden komfort nélkül, és

mivel biztonsági övek, visszapillantó tükrök, és az orrán lévő tükör alatt fényszórók is vannak rajta, egyes államokban közútra lehet menni vele.

A Consumer Car egy ideig a Los Angeles-i Petersen autómúzeumban volt kiállítva a legfurább járművek közt,

majd az alkotó Joey Ruiter úgy döntött, hogy megválik tőle. Most egy kereskedő hirdette meg egy aukción, ahol hat nappal a vége előtt 8000 dolláron, azaz 2,5 millió forintnak megfelelő összegen áll a licit. Az biztos, hogy nem kapsz ehhez fogható járművet ennyi pénzért.

Ez is érdekelhet:

Megnézheted, hogyan készült Justin Bieber Rolls-Royce-szörnye

Mozgásban is láthatod az elszabott autót.

És ezt olvastad már?
Lola nem a lány, hanem a fehér Porsche neve