A Honda korábban már megépítette a világ leggyorsabb fűnyíróját, de a rekordját azóta megdöntötték, ezért nekiállt készíteni egy erősebbet. Az egy éve bemutatott kerti géppel most Guinness-rekordot döntöttek.

A szélvészgyors fűnyíró traktor nem új ötlet, a Honda már 2013-ban megépítette a Mean Mower első változatát, amibe 109 lóerős motorkerékpár-motor került, és aminek a vezetését Stig is nagyon élvezte. Az a kerti gép 4 másodperc alatt gyorsult százra és 210 km/órával száguldott, de a rekordját azóta megdöntötték, ezért a Honda épített egy még erősebbet.

Az alapokat ismét egy Honda kerti traktor adta, de a motorját a CBR1000RR Fireblade SP motorkerékpár 999 köbcentis, négyhengeres motorjára cserélték, ami 200 lóerős teljesítményre képes.

Az egész traktor összesen 140 kilogrammot nyom, ezért a teljesítmény-tömeg aránya olyan, mintha egy Bugatti Chiron lenne.

Az őrült kerti traktorra a női autóversenyző és kaszkadőr Jess Hawkins ült, aki a németországi Lausitzringen Guinness-rekordot döntött a Hondával,

két futam átlagából 6,285 másodperc alatt gyorsult fel 0-ról 160 km/órára, százra kicsivel több, mint három másodperc alatt ért fel.

A fűnyíró ezzel gyorsabb, mint egy Audi R8, és még füvet vágni is lehet vele.

A rekord feltétele volt, hogy a fűnyíró eredeti céljára is használható legyen,

ezért a Honda minél több alkatrészt az alapul szolgáló traktorból vett át, de a pengék például szénszálas anyagból készültek. A legnagyobb sebességét még nem hitelesítették, de a Honda szerint a Mean Mower több mint 240 km/órás tempóra lesz képes, ami újabb rekordnak számít.

Hallgasd meg, hogyan hasít a 13 ezres fordulatszámra képes fűnyíró traktor:

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Csak nem akar elkezdődni a Tesla Cybertruck gyártása