Fiataloknak szóló ingyenes vezetéstechnikai tréninget tart a Ford október elején. De sajnos van egy rossz hírünk: két nap alatt betelt az összes időpont, már csak várólistára lehet regisztrálni.

Sok jót nem köszönhettünk a koronavírusnak, viszont a közlekedésre jótékony hatása volt:

6-7 százalékkal kevesebben ültek autóba, a balesetek száma ennél is jobban, 20 százalékkal csökkent.

A vírus csillapodásával a közlekedésben sajnos visszaálltak a régi állapotok, több az autós és sajnos a baleset is. A közlekedési balesetek 15 százalékát okozzák 24 évnél fiatalabbak. A Ford évek óta szervez ingyenes vezetéstechnikai tréningeket világszerte, hogy a felkészítse a fiatal vezetőket az éles közlekedési szituációkra. Szakértők szerint a 18-24 éves korosztály nem rendelkezik kellő rutinnal, de jól taníthatóak, ezért ezek a rövid képzések is gyorsan beépülnek a mindennapos vezetési szokásaikba.

Idén is része a tréningnek a Ford Mustang Mach-E vezetése, hogy legyen lehetősége a fiataloknak az elektromos autók nagy nyomatékával megismerkedni.

De egyébként a gyalogosoknak is fontos, hogy hozzászokjanak a hangtalan járművek közlekedéséhez. Az autós-biciklis békés együtt közlekedés fontossága, és a vezetés közbeni mobilozás veszélyei is szerepelnek még a programban. A tréning mellett a Ford egyébként a Hungarian Police Rally Team támogatója is, aminek keretében a hazai ralibajnokság futamain fiataloknak szóló közlekedési parkot rendeznek be.

Még több infó és egy klassz videósorozat is elérhető a Ford oldalán, illetve már csak várólistán van hely, de érdemes arra is regisztrálni: drivingskillsforlife.hu

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában