Tarolni készül a kompakt méretű crossoverek piacán a Kia, hiszen rövid időn belül a harmadik modelljét mutatja be ebben a kategóriában. Mindegyik közül a sportos és fiatalos Stonic számíthat a legtöbb vevőre.

Csak úgy ontja magából a crossover modelleket a Kia, egy kicsit nem figyelsz oda, és már a harmadikat mutatják be a kompakt méretosztályban. Legelőször ott volt a Soul, aminek az első szériája nem sikerült túl jól, de a másodikkal már nem lehetett kifogásod, ha bejött a funky stílusa, hiszen autónak is jó volt. Sőt, még tisztán elektromos változat is készül belőle.

Ott van még a Niro, ami formára egy kicsivel visszafogottabb, mint a Soul, és a Kia nem véletlenül nevezi smart crossovernek. A Niro ugyanis csakis hibrid hajtással kapható, és mennyivel menőbb, mint bármi más, ami a hibrid szóról az eszedbe jut. Nem is olyan sokára konnektorról tölthető változata is lesz, ami kiérdemelheti a zöld rendszámot.

Most pedig itt a Stonic, a legújabb crossover, ami olyan sikermodelleket vett a célkeresztbe, mint a Renault Captur és a Suzuki Vitara. A Kia újdonságának pedig mindene megvan ahhoz, hogy ezt válaszd a régebb óta piacon lévő konkurensek helyett. A sportos, fiatalos stílusú forma csak az egyik, a Stonic tele lesz modern kényelmi és biztonsági extrákkal.

Még nem sok mindent árultak el róla azon kívül, hogy megmutatták az első képeit, de azt már tudni lehet, hogy a Hyundai-Kia más típusaiból ismert motorok hajtják. Például az új ezer köbcentis, háromhengeres, turbós benzinmotor, és ha tartasz a kis turbóstól, akkor a régi vágású 1,25 és 1,4 literes szívómotorok, és egy 1,6 literes turbódízel is a kínálatban lesz.

És ezt olvastad már?
Európában már 800 Supercharger töltőállomása van a Teslának
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő