Az olaszok állítólag megegyeztek a Williamsszel és kivásárolják Bottast a szerződéséből.

Olaszországi értesülések szerint a Ferrari beleegyezett abba, hogy egy nagyobb összegért cserébe megszerezzék Valtteri Bottast. A vörösöknek nem olcsó a tranzakció, ugyanis 13 millió dollárt kellett fizetniük csupán azért, hogy a Williams elengedje a pilótát, maga Bottas még extra cashbe fog fájni a Ferrarinak.

A Corriere dello Sport pénteki kiadásában az összeg mellett még az is szerepel, hogy a finn helyére a Williamshez a csapat volt tartalékpilótája, Felipe Nasr ugrik be 2016-tól. A riportból az is kiderült, hogy a csapat elvileg augusztus elején fogja a nyilvánosságra hozni a cserét. A Ferrari jelenlegi pilótájának, Räikkönennek idáig van ugyanis olyan opció a szerződésében, hogy egy évvel meghosszabbítható legyen. A bejelentés már most biztos, hogy hatalmas lavinát fog elindítani, ugyanis ezzel beindul a piac. Sem Räikkönen, sem Bottas nem nyilatkozott még a témában, egyedül Nasr szólalt meg, de ő sem mondott semmi igazán használhatót.

„Hogy őszinte legyek, én még nem hallottam a dologról semmit. Pletykák mindig is voltak és lesznek. Jelenleg el vagyok kötelezve a Williams felé, és azon vagyok, hogy segítsek a 2016-os autó jobbá tételében. Korai lenne még arról beszélni, hogy visszatérek a Williamshez. 2014-ben egy nagyon jó évet húztam le velük, tehát ez az opció abszolút nincs kizárva."

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés