A legújabb James Bond-film premierjét az Aston Martin is szeretné kihasználni, két modelljéből is a 007-es ügynök története által ihletett kiadást mutatott be. Az egyik a múltat, a másik a jövőt idézi.

A tervezettnél később mutatják be a huszonötödik James Bond-filmet, ezért a titkosügynök nevével összefonódott Aston Martinnak is volt ideje két 007-es különkiadás bemutatására. A Vantage és a DSB Superleggera is úgy néz ki, mintha egyenesen Q műhelyéből került volna ki – a filmre utalva a speciális autókat felkészítő gyári részleget is éppen Q-nak hívják.

A Nincs idő meghalni című új filmben négy Aston Martin is feltűnik majd,

és ezek egyike az a V8 lesz, ami az 1987-ben a Halálos rémületben sztorijában is szerepet kapott. James Bond sportautójából sítalpak nyíltak ki, így menekült az orosz rendőrautók elől, és pontosan ezt a jelenetet idézi fel az új Vantage különkiadása, amire síléceket tettek.

A hűtőmaszkon és a sárga betéteken kívül a belseje is egyedi, 007-es logókat varrtak az ülésekbe, a váltófülekre célkereszt került,

a könyöklőben pedig ott vannak James Bond spéci kütyüjeinek gombjai, még ha nem is működnek a filmben látott funkciójuk szerint.

A másik limitált szériás modell, a DBS Superleggera inkább a jövőbe tekint, ugyanis James Bond pontosan ilyen autót vezet

majd a legújabb James Bond-filmben. Csak 25 példányt gyártanak belőle, egyenként 279 025 angol fontért, ami 108 millió forintnak felel meg. A Vantage 007-es kiadásából 100 darabot készítenek, és 161 ezer fontért, azaz 63 millió forintért kínálják.

Ez is érdekelhet:

James Bond bőrébe bújhatsz az újra gyártásba került Aston Martin DB5-tel

A 007-es titkosügynök extrái is benne vannak, de éppen ezért nem lehet közútra vinni.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában