Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Aston Martinnál úgy döntöttek, hogy limitált szériában újra gyártásba veszik James Bond leghíresebb autóját. Az DB5-ből most készült el az első példány, és a titkosügynök extrái is benne vannak.

Sean Connery vezette a Goldfingerben, és ezzel örökre bevonult a történelembe az Aston Martin DB5, amiből 1963 és 1965 között csak 900 példány készült. A Thunderball után több későbbi James Bond-filmben is szerepet kapott, Pierce Brosnan és Daniel Craig is vezette, és a James Bond-filmek is hozzájárultak ahhoz, hogy az egyik legvágyottabb veteránná váljon.

pontosan úgy, mint ahogyan a filmben szerepelt. Sőt, még jobb is lesz az újonnan készülő DB5, a modernebb gyártástechnológiával ugyanis a fényezése és a rozsdavédelme is korszerűbb az eredetinél.

A legjobb az egészben az, hogy a James Bond-filmek effektjeiért felelős, Oscar-díjas Chris Corbould közreműködésével a spéci kütyüket is megkapja a DB5. A filmes autók a forgatáson talán egyszer-kétszer sütötték el ezeket az extrákat, de

Persze nem minden extra működhet az eredeti funkciója szerint,

ezért a lámpa mögül előbújó gépágyú csak fényt és hangot ad, hátrafelé olaj helyett legfeljebb vizet tud spriccelni az autó. De benne lesz a golyóálló pajzs és a füstködöt kibocsátó rendszer, az utastérben minden kapcsoló, a telefon és még a korabeli navigációs rendszer is a helyén lesz.

ami 290 lóerős teljesítményre képes, és ötfokozatú kézi sebességváltón keresztül a hátsó kerekeket hajtja. Még a mechanikus önzáró differenciál sem maradt ki a DB5-ből, ami a hatvanas évek leggyorsabb sportautójának számított.

A Goldfinger autójának replikájához sem juthatnak hozzá sokan, egyrészt az ára miatt, másrészt azért, mert az Aston Martin csak 25 példányt épít belőle, az elsővel most készültek el, ezt látod a képeken.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.