Hamilton tökéletes versenye után Vettelnek már csak matematikai esélye maradt

Ha eddig komolyan gondolta Sebastian Vettel, hogy 50 pontos hátránya ellenére van még esélye Lewis Hamiltonnal szemben, akkor ezt most elfelejtheti.

Vettel – saját és csapat hibájának köszönhetően– mindössze a nyolcadik helyről indulhatott a Japán Nagydíjon. A rajt után nem sokkal aztán elég hamar sikerült is még jobban eltávolodni az ötödik világbajnoki címtől:

A 9. körben megérkezett közvetlenül Max Verstappen és Kimi Räikkönen mögé az ötödik helyre. A páros incidensének köszönhetően – a holland szabálytalanul koccolta le a finnt az első körben, amiért a holland 5 másodperces büntetést is kapott – sikerült megelőznie ferraris csapattársát, majd a német túl nagy kockázatot vállalt és egy előzési kísérletnél összeütközött Verstappennel. A Red Bull továbbment, a Ferrari megpördült és a 18. helyre esett vissza – az esetet egyébként versenybalesetnek minősítették:

A Mercedes kettős győzelmet aratott, Lewis Hamilton pedig tökéletes futamot ment és nagyon simán húzta be a versenyt. Valtteri Bottas mögött pedig Verstappen ért célba.

Ami a Ferrari illeti: Räikkönen az ötödik lett, Vettel pedig a hatodik. Ezzel a német hátránya 67 pontra nőtt négy futammal a vége előtt, ami már túl soknak tűnik. A hátralevő futamokon maximálisan megszerezhető pontok száma 100.

Formula 1 on Twitter

RACE CLASSIFICATION (LAP 53/53) Another 1-2 for Mercedes, despite Verstappen pushing to the line 💪 #JapaneseGP 🇯🇵 #F1

A nap versenyzőjének Daniel Ricciardót választották, ami beleköthetetlen. Az ausztrál a 15. helyről hozta be a negyedikre a Red Bullját.

Formula 1 on Twitter

Starts P15, finishes P4 @danielricciardo is your #F1DriverOfTheDay 👊 #JapaneseGP 🇯🇵 #F1

Eközben...

(Fotó: Twitter)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon