Maurizio Arrivabene nagyon dühös a Ferrarira, amiért elszúrta a Japán Nagydíj időmérőjét. És ez még érthető is.

A Ferrari-csapatfőnök szerint egy nagyon rossz taktikai döntés eredménye, hogy Sebastian Vettel csak a 9. helyre kvalifikálta magát a szuzukai futam időmérőjén – a német a 8. helyről indulhat, miután Esteban Ocon háromhelyes rajtbüntetést kapott.

„Más alkalmakkal ellentétben ma könnyű volt megérteni azt, hogy mi történik a pályán, mivel minden ellenfelünk ugyanolyan módon hajtott ki a bokszból. Néha sokkal hasznosabb lehet szemügyre venni a dolgokat a számítógép segítségével, de vannak esetek, amikor a józan eszedet kell használnod.

És hogy lesz-e következménye a dolognak?

Egyébként Vettel is hibázott, de Arrivabene nem okolja a németet, úgy véli, a rajtelsőség amúgy sem lett volna meg, de ettől még ennél sokkal kedvezőbb helyzetben kellen várnia a Ferrarinak a vasárnapi versenyt.

A négyszeres világbajnok német viszont megvédte a Ferrarit:

„Öt-hat perccel később elég erősen elkezdett esni, úgyhogy volt valami a levegőben, szerintem ezért hoztuk ezt a döntést. Arra számítottunk, hogy jön még több eső, de nem jött, úgyhogy ez a rossz döntésnek bizonyult. Amikor ilyenek a körülmények, akkor egyformán könnyű jól vagy rosszul dönteni, úgyhogy nem hibáztatok senkit.”

És nem csak Arrivabene akadt ki a szuzukai időmérő kapcsán:

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon