Védhetetlen helyzetek is kialakulnak.

Az autókat télen le kell takarítani indulás előtt. Ezt még a személyautók tulajdonosainak egy része is hanyagolja: kicsit letörlik az ablakokat, hogy valamit lássanak, aztán indulnak is. A havat aztán vagy lesöpri a menetszél, vagy ha tömörebb a hó, a belülről felmelegedő karosszéria alulról megolvasztja, és nagyobb darabokban esik le. Ez persze balesetveszélyes.

A teherautóknál és kamionoknál rosszabb a helyzet, mert ott nem annyi a sofőr dolga, hogy egy kis kefével lesöpri a havat vagy leveri a jeget: ha ponyvás a raktér, alulról böködheti egy hosszú bottal vagy deszkával, egy dobozos felépítménynél azonban ez sem működik. A fizika viszont igen, ezért bármikor leeshet egy sziklakeménységű jégdarab, amely simán be tudja zúzni a mögötte érkező jármű szélvédőjét.

Csak óvatosan!

Ez is érdekelhet:

Nem hétköznapi élmény több méteres hófalak között vezetni

De legalább lehetetlen kicsúszni az útról.

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

És ezt olvastad már?
Napfényben és éjszaka is megmutatta magát a Rolls-Royce elektromos autója
További cikkeink a témában