Most már egyre biztosabbnak látszik, hogy a Mitsubishi nem készít újabb generációt a legendás Lancer Evolution sorozatból. A ralipályák legendás ásza helyett egy szabadidő-terepjáró viselheti az Evo nevet a jövőben.

Mindjárt a szalonokba kerül az új Mitsubishi Eclipse, és mielőtt rohannál megnézni, hogy milyen lett a japánok vadonatúj sportkocsija, ki kell ábrándítanunk, hogy az Eclipse Cross valójában egy szabadidő-terepjáró. Persze annak elég sportos, és méretben nagyjából akkora, mint a Qashqai, de a nevet most nem egy sportkocsira lőtték el.

Hasonló sors vár egy másik nagy névre is a Mitsubishinél.

Már eddig is tudtuk, hogy a tizedik szériával befejeződött a Lancer Evo gyártása, és úgy tudtuk, hogy a jövőben nem készül majd hasonló turbós, összkerekes utcai raliautó a japán gyártónál. Most azonban ismét felbukkant a név, de már egy egészen más típusú autón.

Tokióban az autószalonon mutatják be az e-volution névre keresztelt koncepciót, és az már az első képén látszik, hogy nem egy sportos szedán lesz, hanem egy szabadidő-terepjáró, abból is a kupésabb fajta. Még csak pletykák vannak arról, hogy elektromos vagy hibrid hajtást kap a modell, de az biztos, hogy mindannyiunk kedvence, a Lancer Evo nem most fog visszatérni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Gyönyörű ez a klasszikus Porsche, csak éppen teljesen elektromos

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

További cikkeink a témában