A spanyol világbajnok még megvárja a 2017-es új szabályokat, mielőtt döntene a visszavonulásról.

Fernando Alonso úgy nyilatkozott, hogy még meg szeretné nézni, hogy mit tartogatnak a jövőre beígért új szabályok, amit a Forma-1 új érájának is neveznek, majd utána eldönti, hogy szeretne-e maradni.

A spanyol nem titkolta, hogy miután két címet nyert 2005-ben és 2006-ban a V10-es és V8-as motorokkal, abszolút nem élvezi már a versenyzést a V6-os turbókkal, és a Pirelli állandó kavarása sem tesz jót a sportágnak. Viszont sokat vár a 2017-es szabályváltoztatásokról, hisz szerinte a szélesebb és nagyobb abroncsok és a nagyobb leszorítóerő nagymértékben javíthatja a sportág állapotát. Ráadásul úgyis pont 2017 az utolsó év, amire még van szerződése a Mclarennél.

„Jelenleg még mindig élvezem, hogy versenyezhetek. Ez az életem, és ezt tudom nagyon jól csinálni. „

„Ha viszont jövőre nem lesz jó vezetni az új szabályok alapján megépített autókat, akkor kategóriát fogok váltani. Úgyis az az egyik álmom, hogy versenyezhessek a 24 órás Le Mans-i versenyen.”

A 34 éves pilóta abszolút nem bánta meg, hogy 2014 végén elhagyta a Ferrarit.

„Nagyon fájdalmas lett volna, ha ugyanazzal a csapattal 6-7 évig mindig a Red Bull vagy a Mercedes mögött végzek. Ennek ellenére nagyon jó emlékeket őrzök a Ferrariról.”

És ezt olvastad már?
Elhagyott sportautók, japán klasszikusok pusztulnak a fukusimai katasztrófa tiltott zónájában
További cikkeink a témában